Denna webbplats hanteras av webbpubliceringssystemet Bluerange Easy. Läs gärna mer och testa själv på www.bluerange.se/easy
Publiceringsverktyg

Golfbanor i Danmark

Jylland och Læsø

Esbjerg ligger på Jyllands syd-västra kust och är en av få golfbanor i Danmark som du allti har havet tätt inpå. Trotts detta är det knappt några vattenhinder på hela banan.

Fanø är en linksbana på ön Fanø, 10 minuters båttur från fastlandet. Att spela golf här är en unik upplevelse. Som vanligt är vinden farlig när det gäller linksbanor.

Himmerland är en 36håls golfbana som ligger i närheten av flera vackra och välbesökta platser i Danmark. Banan har en bra variation av hinder och är omväxlande.

Holstebro rankas som en av Danmarks bästa golfbanor. Det är en tyst och fridfull bana med en oförlåtande ruff och skog som kantrar.

Læsø Seaside tar det 90 minuter att åka till med färjan. Här är man långt ifrån storstadens stress och muller och kan enbart fokusera på en härlig golfupplevelse.

Nordvestjysk får du en omväxlande golfupplevelse som inte går att få någon annan stans i landet. En vacker och naturskön bana som tyvärr inte ligger i närheten av någon större stad. (hemsidan stöder inte alla webbläsare)

Royal Oak är döpt efter en speciell ek i området, men ensam är inte den eken. Hela golfbanan är kantrad av en ekskog. Det är en väldigt välskött bana med snabba greener

Silkeborg erbjuder en 18håls bana och sen 1966 även en 9 extra hål att kombinera med de äldre. En fin skogsbana med små greener och smala fairways. 

 


 

 

 
Visa större karta

Fyn, Sjælland och Samsø

København är den äldskta skandinaviska golfklubben och erbjuder en golfbana där vinden är en stor del i spelet. Banan har fått sitt namn, Eremitagen, efter slottsruinen som banans 16:e hål går utmed.

Møn heter golfbanan som är döpt efter ön den ligger på. Landskapet är vackert med täta skogar och vita sandstränder. Själva banan är vacker  och relativt lättspelad. Det kan vara en av de kuperade banorna i det annars ganska platta landet.

Rungsted är en av Danmarks kändaste golfbanor. Den är belägen på östkusten och har en beundrande utsikt över Öresund. En bana där vatten och vind är de största farorna.

Samsø är som många andra av Danmarks finare banor, svåra och tidskrävande att ta sig till. En golfbana som passar de flesta, amatör som proffs.

Sct. Knuds ligger utmed den stora motorvägen som går genom Danmark, detta på både gott och ont. Det bästa är att det är lätt att hitta och ta sig till banan, det dåliga är att den kan störa det fridfulla golfandet. Golfbanan är öppen och ärlig, visar sina farligheter. Kan vara något enkel för de bästa att spela upprepade gånger på.

Simon's ligger bara några mil söder om den vackra staden Helsingör. Banan ligger nära motorvägen men har ändå lyckats med att skapa ett lungt och fridfullt golfområde. En golfbana där övning ger färdighet, då den inte är helt enkel första gången med flera dolda hinder.

Visa större karta

 

 

Det finns 1 kommentarer
Helsingör!
- Erik(2009-05-06 17:22:28)
Vi var i Helsingör en weekend för ett par år sedan och spelade golf. Flera bra golfbanor och trevligt på kvällarna med god mat och öl! Rekommenderas varmt!
Skriv en kommentar
Ämne:
Namn:
E-post:
Kommentar: